Werkwijze

Vraag je je af hoe een project in zijn werking gaat?
Een gemiddeld project bestaat uit de volgende 3 hoofdfases:

hidden
Pre productie

1. Concept

De eerste stap is een concept. Elk project start met een idee. Na de eerste briefing  stellen wij wat vragen die ons nodig lijken. Nadat deze beantwoord zijn is het voor ons duidelijk wat het doeleinde is en hebben wij een goed beeld van uw bedrijf en visie. Hiermee gaan wij een eerste brainstorm aan. We bedenken een concept die bij jou verhaal/product/dienst aansluit.

 

2. Script & storyboard

Zodra we er een wederzijds enthousiasme is over het concept, gaan we door naar de volgende en misschien wel meest belangrijke stap: een script.
In het hart van elke video ligt het verhaal centraal. Het script is de rode draad van de video. Hierin wordt alles beschreven in tekst. Bij een final script stappen we over op storyboard. Hierin plannen we shot voor shot de doorloop van de video. En zetten we de mood neer.

 

3. Pre-productie

 

Wanneer het verhaal en script goedgekeurd zijn begint de productionele voorbereiding. Aan de hand van het script regelen secuur we alle benodigd heden. Cast & crew, locaties, styling & kleding.
Deze worden gecommuniceerd en voor de shoot ontvangt u een gedetailleerd callsheet waarin alle nodige informatie staat.

Productie

4. Draaidagen

Op de afgesproken draaidag(en) gaat ons team, of een deel van ons team, naar locatie om de benodigde beelden volgens script en planning te schieten.

 

 

5. Ruwe montage 

Onze editor maakt van de opgenomen beelden de “eerste draft”. Dit is een montage waarin de rode draad wordt gelegd voor de video. In dit stadium bevat de video de meeste elementen zoals muziek, een tijdelijke voice-over, logo’s en titels en uiteraard de juiste beelden. Echter moet de video nog geperfectioneerd worden. In dit stadium zullen wij met u rond de tafel gaan zitten om de “eerste draft” aan u te presenteren. Na deze presentatie is voor u het moment om feedback te geven, die vervolgens door ons verwerkt zal worden.

 

 

6. Definitieve montage

Wanneer alle feedback verwerkt is gaan we aan de slag met het perfectioneren van de video. Denk hierbij aan kleur- en audiobewerking. Wanneer er met een voice-over wordt gewerkt, wordt deze in dit stadium professioneel opgenomen. Ook eventuele VFX worden geproduceerd en aan de video toegevoegd. Kortom, hier worden alle puntjes op de i gezet.

Post productie

7. Oplevering

Wanneer de video definitief is wordt het videobestand, via de e-mail, naar u verstuurd. Deze versie is geschikt om te plaatsen op het internet.

8. Na de oplevering

Na de oplevering worden de ruwe beelden en de montage-file opgeslagen op onze server. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren aan de definitieve video (bijvoorbeeld wanneer uw branding veranderd en dit wilt doorvoeren in de video). In dit geval zal een offerte worden opgesteld voor de aanpassingen.

Wij zijn benieuwd naar het verhaal dat u wilt delen.